Magnézium chelát s vitamínom B6

Cena: 9,49 €/ks

Prečo si vybrať Magnézium chelát s vit. B6?

  • má vysokú vstrebateľnosť horčíka do tela (viac ako 90%) a zároveň dostatočné množstvo využiteľného horčíka v porovnaní s konkurenciou na Slovenskom trhu
  • vitamín B6 prispieva k správnej látkovej premene, ktorá je dôležitá pre tvorbu energie
  • nedráždi žalúdok
  • vhodný aj pre diabetikov (neobsahuje cukor)
  • vhodný pre alergikov (neobsahuje lepok, sóju, vajcia, mlieko)
  • vhodný pre citlivých ľudí (neobsahuje žiadne umelé farbivá, sladidlá, arómy, príchute, konzervačné látky)
  • užívanie je nezávislé na jedle
  • želatínová kapsula sa ľahko prehĺta
  • garancia kvality
  • vyrobené a testované na Slovensku

Zloženie: bisglycinát horčíka (57,8 mg horčíka v jednej kapsule), pyridoxín hydrochlorid (2 mg v jednej kapsule), želatínová kapsula, oxid titaničitý (prírodné farbivo)
Dávkovanie: 2 kapsuly 2x denne
Obsah balenia: 60 kapsúl

Čo by ste mali vedieť horčíku (Mg):

  • Horčík je druhý najrozšírenejší minerál v našich bunkách.
  • Horčík sa podieľa na vyše 350 enzymatických procesoch v tele.
  • Prispieva k správnym telesným a nervovým funkciám, ako je pohyb svalov, srdcový tep, produkcia hormónov, vstrebávanie vápnika do kostí a zubov.

Príznaky nedostatku horčíka (Mg):

  • Svalové kŕče, brnenie v končatinách

  • Nespavosť, bolesť hlavy

  • Zlé trávenie

  • Únava, slabosť, depresie

  • Strata chuti do jedla

  • Záchvaty hnevu, podráždenosť, náladovosť

  • Abnormálny srdcový rytmus

Hlavné benefity užívania výživ. doplnkov s obsahom horčíka (magnézia):

  • prispieva k normálnemu fungovaniu nervového systému,
  • k správnej funkcií svalov a ich kontrakcií, vrátane srdcového svalu,
  • pomáha predchádzať psychickým stavom, ako je úzkosť a depresia,
  • pomáha ženám s predmenštruačným syndrómom,
  • je potrebný na absorpciu, transport a metabolizmus vápnika v tele (zlepšuje hustotu kostí a kvalitu zubov),
  • má synergický účinok Mg + Ca (vápnik) + vit. D₃ + vit. K₂

Použitá literatúra:

  • http://www.metabolics.com/blog/the-definitive-guide-to-magnesium-and-magnesium-supplements/
  • C Coudray, M Rambeau, C Feillet-Coudray, E Gueux, JC Tressol, A Mazur, Y Rayssiguier. 2005. Study of Magnesium bioavailability from ten organic and inorganic Mg salts in Mg-depleted rats using a stable isotope approach. Magnesium Research. 18(4):215-23.
  • Russell, IJ., Michalek, JE., Flechas, JD., Abraham, GE. 1995. Treatment of fibromyalgia syndrome with Super Malic: a randomized, double blind, placebo controlled, crossover pilot study. The Journal of Rheumatology.22(5).
  • Fox, C., Ramsoomair, D., Carter, C. 2001. Magnesium: its proven and potential clinical significance. Southern Medical Journal.94(12).
  • Mathers, TW., Beckstrand, RL. 2009.  Oral Magnesium supplementation in adults with coronary heart disease or coronary heart disease risk. Journal of The American Academy of Nurse Practitioners.21(12).
  • Swaminathan, R. 2009.  Magnesium Metabolism and its Disorders. The Clinical Biochemist Reviews.24(2).
  • Oscar Pinead. 2003. Iron bis-glycine chelate competes for the nonheme-iron absorption pathway. American Society for Clinical Nutrition. vol.78 no.3 495-496.
  • Leif Hallberg and Lena Hulthén. 2000. No advantage of using ferrous bisglycinate as an iron fortificant. American Society for Clinical Nutrition. Vol.72 no.6 1592-1593.
  • Tom E Fox, John Eagles, and Susan J Fairweather-Tait. 1998. Bioavailability of iron glycine as a fortificant in infant foods. American Journal of Clinical Nutrition. 67:664-8.